Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szép körmök az esküvőre

 


Az eljegyzést követő időszakban, és persze az esküvő napján is egy-egy pillanatra középpontba kerül a kezünk, mely a gyűrűt viseli. Nem mindegy, milyen kézre kerül a csillogó ékszer, mennyire ápoltak a kezeink, kifogástalan-e a körmünk. A fotókon is látni vélik majd ,és a torta felvágásánál is látszik, ha bőröd vagy körmeid nem a legszebbek.

Kép

 

Leginkább a francia manikűr vált közkedveltté, mely a kéz körmének egyik legszebb kezelési módja a maga visszafogottságával és természetes szépségével: fehér körömvégek, áttetsző rózsaszín vagy bézs alapon. Amennyiben természetességre vágysz, és a ruhádhoz, egyéniségedhez ez illik, akkor kár lenne túlbonyolítanod a dolgot. Hozzátesszük, hogy a kúraszerűen is alkalmazható paraffinos kezelés miatt érdemes az esküvő előtt felkeresned a manikűröst. A mélyhidratáló kezelés során a kéz bőre ápolttá, selymessé, és rugalmassá válik. A száraz bőrt már az első alkalom után is puhává varázsolja. Nemcsak a bőrre és a körmökre, hanem az ízületekre és csontokra is jótékonyan hat.

Kép

A menyasszonyok másik része ízléses műköröm készíttetése, valamint egy szép díszítés okán keresik fel a manikűröst. A műköröm ellen te is tiltakoztál eleinte? Most, életed legszebb napján kipróbálnád? Hadd nyugtassalak meg: könnyen együtt lehet vele élni, könnyű hozzászokni a használatához és könnyen rabjává lehet válni annak a többletszépségnek, amit viselőjének nyújt. Az esztétikus és jól elkészített műköröm a saját köröm természetes, térbeli meghosszabbításaként készül. Az avatatlan szemek nem tudják megállapítani meddig tart a saját köröm, honnan kezdődik a műköröm, csak azt látják, hogy egy nagyon szép, hosszú köröm díszíti a hölgy kecses kezét. Eloszlatnánk azt a tévhitet is, hogy a műköröm roncsolja a saját körmöt... ellenkezőleg: egy jól elkészített műköröm engedi a saját körmöt erősebbé válni. Ha valakinek mégis volt már problémája a műkörömmel, ott kizárólag a műkörmös szakmai hibájáról, technikai problémáról lehet szó.
 
A műköröm elkészítése nagyjából két órát vesz igénybe. A legtöbben az egyszerű, de szépen díszített körmöt kedvelik az arák közül. Ebben az esetben is a francia manikűr a legelterjedtebb, ezt lehet díszíteni is: virágmintával, csíkkal, díszkővel, csillámporral, 3 dimenzos virággal. A Swarovski kövek egyre népszerűbbek, nem véletlenül, ugyanis különleges csiszolásuknak köszönhetően gyönyörűen csillognak, szikráznak. Alapszínnek a gyöngyház fehér, vagy a világos rózsaszín a legkedveltebb.

Az évszaknak megfelelően ilyenkor nyáron hódítanak a virágmotívumok (persze csak óvatosan, ügyelj az összhangra!), és a menyasszonyok szerencséjére a pasztell színek a divatosak. Mindenképpen figyelj arra, hogy ne legyen túl hangsúlyos a körmöd, a világos színektől csak akkor térj el, ha a ruhád sem hófehér. Érdemes a műkörmössel konzultálni, mintát vinni a ruhád anyagából, és elvinni a kiegészítőket is, hogy - akár a sminkes vagy a fodrász esetében - segítsd a munkáját a tökéletes megjelenésed érdekében. 
 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Menyasszonyi körmök