Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kézápolás

   Kézápolás

 

Kép

 

 


A  jó megjelenéshez manapság hozzá tartozik az ápolt kéz is. Kezünket, körmeinket manikűr és műköröm segítségével varázsolhatjuk még szebbé. A tél és a nyár beköszöntével azonban kezünk fokozott törődést igényel.

A manikűr a köröm rövidítését, formázását, igény esetén a körömágy bőrének kivágását, a köröm felületének polírozását, lakkozást és a körömágy bőrének vitaminos olajjal való ápolását tartalmazza.

A japán manikűrt a manikűr kiegészítéseként lehet alkalmazni. A japán arisztokráciától átvett kezelés, amelynek során természetes méhviaszt juttatok a köröm rostjai közé, majd ezt az anyagot egy speciális por segítségével a körömbe zárom és tartós, akár 2 hétig is tartó fényt adok neki.
A kezelés során a köröm egészségesebb és erősebb, a körömágy színe egészséges rózsaszín lesz.
2-3 hetente kell ismételt kezelést végezni, amely csak az előző kezelés óta nőtt körömfelületet érinti, majd a teljes körömfelület újra tartós fényt kap.
Gyenge, töredező körmök esetén, különösen műköröm eltávolítás után csodálatos eredmény érhető el. 
 

A hideg szél és a napsütés okozta száraz bőr ápolására tökéletes megoldás a paraffinos kézápolás, amely fél óra alatt puhává varázsolja és vitaminokkal táplálja a kéz bőrét.
A paraffinos kézápolás a kéz bőrének radírozását, fertőtlenítését és vitaminos krémmel való ápolását foglalja magában. Ezután a folyékony paraffinba a kezet kétszer bemártjuk, majd műanyag és frottír kesztyű kerül rá. Minimum 30 perc elteltével a kesztyűt a szilárd paraffinnal együtt lehúzzuk a kézről.
Természetesen, egyszeri kezeléstől, mint sok más esetben, itt sem lehet csodákat várni. A paraffinos kézápolást kúraszerűen kell alkalmazni, attól függően, hogy mennyire van kiszáradva a kéz bőre.
Általánosságban elmondható, hogy az első két héten 2 alkalom, utána ismét két hétig 1 alkalom, majd kéthetente 1 alkalom ajánlott, a megfelelő állapot eléréséhez.

A műköröm elkészítésének alapvetően két fajtája ismert:
-UV fény hatására kötő zselés műköröm, amely zselé állagú, egy komponensű anyag
-levegőre kötő, két komponensű (por és folyadék) anyag, amelynek már létezik UV fényre kötő változata is.

A köröm meghosszabbítása történhet tip felragasztásával, amelyet a saját körömmel való egybecsiszolása, rövidítése és formázása után zselével vagy porcelánnal vonunk be.

Másik lehetőség az műköröm építés, amikor a sablont helyezzük a saját köröm alá, amelyre a köröm meghosszabbításaként zselét vagy porcelánt hordunk fel. Kötés után a sablont eltávolítjuk, majd a körmöt formázzuk és polírozzuk.

A köröm meghosszabbítása nélkül lehetőség van a saját körmöket erősíteni. Ekkor a köröm hossza és a formája is adott, a körömre megerősítésként zselé vagy porcelán réteg kerül.

Nagyon kedvelt az un. francia vég építése, amikor a köröm szabad szélét fehér zselével vagy porcelánnal vonjuk be, ezáltal gyönyörű francia manikűr készíthető, amely nem kopik le.
A francia véget el lehet készíteni egyedi variációkban is, például csillámos zselével és porcelánnal vagy törtkagylóval. Így a megszokott francia hatást egy kicsit változatosabbá lehet tenni.

A lakkokkal elkészült mintákon kívül lehetőség van színes porcelánból és színes zseléből készített mintákra is, amelyek tartósabbak, mint a lakkozás és mivel a zselé csak UV fény hatására köt meg, sokkal szebb és egyedibb minták készíthetők a színes zselék segítségével, mint ami lakkokkal lehetséges. Használatukkal már a francia végnek sem kell fehérnek lennie, elkészíthetjük akár piros, rózsaszín vagy lila anyaggal is, csillámos vagy gyöngyházas réteggel bevonva, amellyel teljesen egyedi hatás érhető el.

A minták között újdonságnak mondható a nyomdatechnika, amelynek segítségével olyan apró részletekkel rendelkező mintákat lehet készíteni, amelyek szabad kézzel nagyon nehezen kivitelezhetőek, ráadásul igen rövid idő alatt készülnek el.

A műköröm töltése, a köröm növekedési ütemétől függoen, 3-4 hetente történik.