Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi lábápolás

 

Kép

Gyakori gondot okoz még a legpuhább láb bőrű embernek, a talpon, sarkon és az ujjon előforduló kisebb-nagyobb bőrkeményedés.

A bőrkeményedés, a bőr védekezéseképpen alakul ki. A dörzsölés, a nyomás okozza. Zárt cipők viselésével gyakran állandóan visszanövő szeges bőrkeményedések alakulhatnak ki, melyek kellemetlenek, fájdalmasak és zavaróak járás közben.


A bőrkeményedéseket, ha nem ápoljuk, hajlamosak berepedezni. Mit tehetünk, hogy ne gyötörjenek ezek az esztétikailag is kellemetlen tünetek? Az első hogy egy jó pedikűrös szakembert, kell felkeresni. A szakember eltávolítja a megfelelő mennyiségű felesleges bőrkeményedést. Lehetőleg olyan lábbelit kell viselni, mely a lábméretének, formájának megfelel és alkalmas az egész napi viselésre.

A házi lábápoláshoz az alapvető lábápoló eszközöket és anyagokat be kell szerezni, és rendszeren kell azokat használni.Ha tehetjük hetente legalább kétszer, áztassuk meg a lábakat!
Naponta fordítsunk tíz percet az ápolásukra és akkor sokáig zavartalan lesz járásunk.:

-          Körömkefével tisztítsuk meg lábkörmeinket

-          Hideg, meleg váltózuhannyal fejezzük be a tisztálkodást lábainkon is.

-          Nedvesen dörzsöljük át a talp és a sarokrészt lávakővel, vagy kerámia sarokreszelővel.

-          Töröljük teljesen szárazra az ujjak közti részt is.

-          Lábápolókrémmel kellemes párperces masszírozással kényeztessük lábainkat.

 SPA lábkezelések egész testünk külső-belső harmóniáját teremtik meg. Ezek a kezelések önálló szolgáltatások, melyek 15 perctől- 50 percig tartanak. Akinek stresszes, felfokozott élete van, vagy rengeteget van talpon, netán már lábfájásai vannak, járás közben feltétlen keressen fel egy SPA szalont.

Ne feledjük, a láb viszi a fejünket is tehát érdemes kényeztetni, karbantartani!

Forrás:www.pediklub.hu/node/19 

 

Kép