Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hidegallergiás kéz ápolása

Télen gyorsan száraz és repedezett lesz a kezek és a lábak bőre. Nem ritka esetben ezek a hideg miatti repedések olyan mélyek, hogy vérzéssel járnak. Mindennapos odafigyeléssel és ápolással megelőzhetők, vagy jócskán csökkenthetők a tünetek.
cfile.php.jpg
Amikor jeges hideg van és fagyos szelek járnak, a meleg kesztyű és a csizma elrejti ugyan a kezet és a lábat, de nem nyújt igazi védelmet. Hiába takargatjuk a téli szél és hó ellen a végtagjainkat, ettől függetlenül száraz bőrünk jelzi, hogy nem tűri a hideget. Ezért ajánlatos rendszeresen kezelni, illetve ápolni a kezet és a lábat. A meleg vízzel átmosott kezet luffaszivaccsal az ujjaktól felfelé masszírozzuk át. Ez élénkíti a vérellátást és optimálisan előkészíti a kezet a következő ápolásra.

A kézápolásnak mindig egyénre szabottnak kell lennie. Mindennapos ápolásra rengetegféle termék közül válogathatunk. Száraz, igénybevett bőrre általában olajos-vizes emulziót javasolt, amely kitűnő védelmet nyújt a kéznek és bejuttatja a bőrbe a hatóanyagokat. Ezek ellátják a bőrt nedvességgel, védik, ezenkívül víztaszító tulajdonságuk miatt is kitűnőek.

Azonban nem sokra megyünk egy szimpla kézkrémmel, ha a kéz bőre felpirosodott, a bőr megkeményedett a kézfejen és hajszálvékony, de csípős barázdákban kivérzett.Sose mossunk ilyen esetben kezet lúgos szappannal. Kapható erre az esetre visszazsírozó tulajdonsággal rendelkező mosdókrém, melyet súlyosabb esetben bőrgyógyász ír fel.  Ezután válasszunk regeneráló kézkrémet, amely ugyancsak segít helyreállítani a bőr zsír- és nedvességtartalmát. A gazdag vizes-olajos emulziók a bőr legalsó rétegeibe is behatolnak, ahol az olyan értékes hatóanyagok, mint a vitaminok és a panthenol, serkentik a bőr funkcióit.

A még intenzívebb hatás érdekében íme egy további tipp: Este vigyük fel a kézkrémet nagyon vastagon, húzzunk rá gumikesztyűt és arra még egy gyapjúkesztyűt. A pakolást hagyjuk rajta éjszakára, vagy legalábbis hosszú időre - például tévénézés közben. A módszer úgy hat a kézre, mint egy ápoló maszk.
A felmelegített olívaolaj kiváló ápoló hatással bír kézre és lábra egyaránt.

 

imagesu.jpg